Gradski parlament 9. maja raspravlja o Duvanskom

Dodajte komentar

Glavni grad zakazao je debatu o predlogu poništenja dviju saglasnosti koje su prethodile potpisivanju privatizacionog ugovora za Novi duvanski kombinat za 9. maj, potvrđeno je juče “Vijestima” iz SDP-a.

Na inicijativu odbornika SDP-a u Podgorici, koju su podržala još 22 opoziciona odbornika, zatraženo je hitno zakazivanje sjednice gradskog parlamenta u cilju razmatranja predloga odluke o poništenju odluke o davanju saglasnosti na ugovor o dokapitalizaciji privrednog društva Novi duvanski kombinat AD (NDK) i ugovor o upravljanju tim privrednim društvom.

Inicijativa je proslijeđena predsjedniku podgoričke skupštine dr Đorđu Suhihu.

“Nesporna je činjenica da javnost još nije upoznata ni sa jednim izvještajem Nadzorne komisije, koja je imala obavezu da kvartalno sastavlja izvještaje i informiše resorno ministarstvo i Vladu o implementaciji pomenutog ugovora o dokapitalizaciji privrednog društva NDK i ugovor o upravljanju privrednim društvom, sklopljenog sa arapskom kompanijom BMJ Industries, kao ni sa stavovima ove komisije vezano za dinamiku realizacije ugovora”, saopštili su iz OO SDP Podgorica.

SDP je već dva puta puta, do sada, pozivao Vladu da raskine ugovor iz februara 2016. sa arapskom kompanijom BMJ Industries, zbog nepoštovanja njegovih odredbi. Skupština Glavnog grada je na sjednici 5. februara 2016. po hitnom postupku dala saglasnosti na dva navedena ugovora.

Prije mjesec dana policija je zaplijenila četiri miliona paklica cigareta iz Novog duvanskog u nelegalnom skladištu na Karabuškom polju, a direktor Isat Boljević je u pritvoru.

Vijesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *