Gubitak Montenegro Airlines-a skoro 72 miliona eura

Dodajte komentar

Nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines” završila je prošlu godinu sa gubitkom od 11,47 miliona evra, čime je nagomilani gubitak dostigao 71,89 miliona eura, pokazuju podaci iz izveštaja o poslovanju, pišu “Vijesti”.

Prošlogodišnji gubitak kompanije, na čijem su čelu tada bili predsednik Borda, Daliborka Pejović i izvršni direktor, Zoran Kostić, povećan je za milion evra u odnosu na 2015. godinu, kada je iznosio 10,39 miliona eura, navode “Vijesti”. Skupština akcionara “Montenegro Airlines”-a 31. januara je izabrala novi Odbor direktora.

Poslovni prihodi kompanije su u odnosu na 2015. godinu smanjeni 3,4 odsto na 65,38 miliona eura, a rashodi povećani skoro tri odsto na 75,6 miliona eura. Firma duguje državi 15,38 miliona eura po osnovu poreza i doprinosa. “Montenegro Airlines” je početkom aprila podneo zahtev za reprogram poreskog duga, ali pošto je kompanija bila korisnik državne pomoći ne može iskoristiti zakonsku mogućnost da plati dug na period od pet godina u jednakim mesečnim ratama.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *