Prihodi Yahooa u prvom kvartalu skočili 22 posto

Dodajte komentar

Yahoo je u prvom tromjesječju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana prije, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internet poslovanja Verizon Communicationsu.

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromjesečju ove godine 99,4 miliona dolara ili 10 centi po dionici, u poređenju s neto gubitkom od 99,2 miliona u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je saopštio da su prihodi odjela Mavens u prvom tromjesečju porasli 35,6 posto, na 529 miliona dolara. Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem telefona, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi mogao biti posljedni finansijski izvještaj Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je kompanija objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dijela poslovanja očekuje u julu.

Verizon je u februaru pristao da kupi temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektronsku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cijena s izvorne ponude smanjena za 350 miliona dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu kompaniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *