Pal Kovač novi izvršni direktor CKB-a

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica imenovala je novog glavnog izvršnog direktora Pál Kovács-a. Dosadašnji glavni izvršni direktor, Szabolcs Horvath, koji je bio na ovoj poziciji od 2010. godine nastaviće svoj angažman u OTP Grupi.

Novi glavni izvršni direktor, Pál Kovács, rođen je 1958. godine u Mađarskoj. Završio je akademske studije na Corvinus Univerzitetu u Budimpešti, Fakultet za finansije.

Kovács je započeo karijeru u bankarstvu 1982. godine u Mađarskoj nacionalnoj banci i od tog perioda njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Obavljao je funkciju zamjenika glavnog izvršnog direktora i člana odbora direktora u K&H banci, druge po veličini poslovne banke u Mađarskoj, podružnici KBC grupe, tokom perioda od deset godina.

“U OTP banci je u posljednjih 18 godina na poziciji izvršnog direktora bio odgovoran za različite poslove kao rukovodilac direkcije za odbravanja kredita pravnim licima, a potom i rukovodilac direkcije za komercijalno bankarstvo. Takođe je obavljao i funkciju predsjednika Odbora za nadzor OTP Banke u Ukrajini u trajanju od šest godina”, naveli su iz CKB-a.

Kovács je takođe imenovan za člana odbora direktora CKB-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *