Slučaj Primorka: Uhapšeni Stamatović, Bojadžić i Bušković

Ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Briselu Predrag Stamatović, generalni sekretar zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić i nekadaši član borda direktora Elektroprivrede Boris Bušković, uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz više izvora.

Kako TV Vijesti pouzdano saznaje rezultat njihovog hapšenja je istraga koju je Specijalno tužilaštvo pokrenulo zbog slučaja “Primorka”.

Osim njih uhapšeno još sedam osoba i očekuje se njihovo privođenje i saslušanje pred specijalnim tužiocem.

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

One comment

  1. Bilo bi korisno za ukupnu bankarsku razvojnu pricu da g-din bankar direktor iz NLB-a jasno kaze ko je trazio ovaj kredit, odnosno koji direktor banke je u sustini odgovoran za ovakve odvratne kredite. A to je direktor koji je otpusten, zbog gubitka ove banke na kreditima od preko 65 miliona EUR, mada je u losoj CG odtao i bankar i toboznji strucnjak. A sigurno glavni izvrsni direktor nije potpisivao ugovor sam, vec dvojako- pa je onda neobicno da ovdje nema drugog direktora iz NLB-a a trebalo bi da bude.

    I, iako je bilo sistemski logicno da su od ideoloski porazenih poljanskih neoliberala pokrene tuzba protiv Ivanovica, ipak je drugi esalon oranzista sada na dnevnom redu danasnjim hapsenjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.