Predrag Popović na čelu Željezničkog prevoza

Dodajte komentar

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) je na jučerašnjoj sjednici za novog izvršnog direktora te željezničke kompanije izabrao Predraga Popovića, saznaje Pobjeda.

Popović je diplomirani ekonomista i do sada nije radio ni u jednom željezničkom preduzeću. Prema saznanjima Pobjede, radio je, između ostalog, u ulcinjskoj Solani i u Ministarstvu finansija, kao i u još nekoliko privrednih društava i državnih organa.

Popović je naslijedio dosadašnjeg vršioca dužnosti izvršnog direktora Vojislava Andrijaševića, koji je od prošle godine obavljao tu dužnost, nakon odlaska u penziju dugogodišnjeg direktora ŽPCG Milojice Zindovića.

Krajem marta je na redovnoj Skupštini akcionara ŽPCG izabran novi Odbor direktora u sastavu Eldin Mucević, Nevenka Garović, Milan Popadić, Valjon Mehmedović i Draženka Simović.

Mucević je na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora jednoglasno izabran za predsjednika Odbora. ŽPCG završio je prošlu godinu sa znatno manjim gubitkom nego što je bio slučaj prethodne godine. Oni su 2016. poslovnu godinu završili sa gubitkom od 53,3 hiljade eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *