Vojvođanska banka najbolja u Srbiji u pružanje custody usluga stranim finansijskim institucijama

Dodajte komentar

Prema ovogodišnjem istraživanju „Agent Bank in Frontier Markets” američkog magazina “Global Custodian Magazine” Vojvođanska banka je najbolja banka u Srbiji kada je riječ o pružanju custody usluga stranim finansijskim institucijama, odnosno čuvanju i upravljanju njihovim hartijama od vrijednosti.“Global Custodian Magazine” je vodeći svjetski magazin u praćenju poslovanja hartijama od vrijednosti na globalnom nivou. Ovo prestižno priznanje Vojvođanskoj banci dodijelio je petu godinu zaredom, nakon što su je inostrani klijenti najbolje ocijenili u svim segmentima i svim zemljama u kojima je sprovedeno istraživanje.

„Peto po redu priznanje jednog od najuticajnijih svjetskih magazina za nas je velika čast, ali i potvrda da smo održali poziciju lidera u pružanju kastodi usluga. Dobili smo najviše ocjene i ostvarili najbolje rezultate u svim zemljama. Nastavićemo politiku najefikasnijeg čuvanja i upravljanja hartijama od vrijednosti. Gradićemo i održavati snažne odnose sa klijentima i istrajaćemo u razvijanju najmodernijih sistema za pružanje usluga, kako bismo i naredne godine bili najbolji i ponovo se našli na prvom mjestu ove značajne liste“, izjavio je Ksenofon Damaskos, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

U okviru već tradicionalnog istraživanja magazina “Global Custodian Magazine” klijenti, odnosno strane finansijske institucije, svake godine ocjenjuju kvalitet, usluge, bezbjednost, efikasnost i profesionalnost banaka koje im pružaju kastodi usluge.

Ove usluge obuhvataju čuvanje i upravljanje hartijama od vrijednosti i srodnim finansijskim sredstvima, zatim ubiranje prihoda i kompleksne korporativne usluge koje proističu iz vlasništva domaćih ili stranih hartija od vrijednosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *