Marin Le Pen želi da ukine Šengen

Dodajte komentar
Marine Le Pen

Ultradesničarska kandidatkinja za predsjednika Francuske Marin Le Pen rekla je da će u slučaju pobjede odmah ukinuti francusko članstvo u šengenskoj zoni i dodala i da bi deportovala strance koji su na spisku islamskih ekstremista.

Le Penova je izazvala pometnju opaskama o deportaciji Jevreja u vrijeme II Svjetskog rata u Francuskoj, a rekla je i da bi održala referendume o svojim predlozima o politici Francuska-prije-svega i socijalnom stanovanju.

Le Penova ima podršku od 23 do 24 procenta, što je stavlja na isti nivo sa centristom Emanuelom Makronom.

“Svaka sekunda mog predsjedništva bila bi korisna za Francusku i Francuze”, rekla je Le Penova u video snimku u kome je opisala promjene koje će donijeti za prva dva mjeseca mandata.

Između ostalog, planira da smanji starosnu granicu za penziju sa 62 na 60 godina, oduzme građanima sa dvojnim državljanstvom francusko državljanstvo ukoliko su povezani sa džihadizmom i smanji poreze na prihod.

Ona nije objasnila kako bi sve zakone uspjela da sprovede za dva mjeseca, s obzirom da Francusku očekuju i parlamentarni izbori, a prvo zasijedanje parlamenta biće tek 27. juna, što je mjesec i po dana nakon inauguracije predsjednika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *