Dobit “Crnogorske plovidbe” 492.268 eura, evo koliko iznose prosječne zarade

Dodajte komentar

Kotorska “Crnogorska plovidba” ostvarila je tokom prošle godine dobit od 492.698 eura, pokazuje zvaničan Izvještaj o poslovanju. Prosječna zarada u kompaniji koja se bavi iznajmljivanjem četiri domaća broda je iznosila 644 eura.

“Aktivnosti u 2016. godini su prije svega vezane za komercijalnu eksploataciju brodova što je postignuto punim zapošljavanjem brodova. Takođe je puna pažnja bila posvećena izvršenjima finansijskih obaveza kao i održavanju tehničke ispravnosti brodova, što je rezultiralo izostankom zastoja i punom zaposlenošču brodova”, navodi se u dokumentu.

Prema Izvještaju, u kompaniji je zaposleno 12 lica, od čega je osam osoba zaposleni na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme a četvoro na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme.

Prosječna mjesečna neto zarada zaposlenih u administraciji u 2016. godini iznosi 644 eura.

Osim navedenog broja, kompanija je u toku godine imala na brodovima stalno ukrcanih od 46 do 48 pomoraca. Svi pomorci se angažuju kroz ugovorni radni odnos preko zaključivanja i potpisivanja Ugovora o radu utvrđenih na standardnom obrascu ITF-a – Međunarodne federacije Transporta.

Glavni zadatak ove kompanije u ovoj godini biće iznalaženje načina za redovne uplate obaveza prema Exim banci zbog pada vozarina na tržištu.

“Vozarine su trenutno na izuzetno niskom nivou, nešto iznad dnevnih operativnih troškova”, upozorava se u Izvještaju.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *