Sastanak guvernera Radoja Žugića i novog izvršnog direktora CKB

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić, sa saradnicima, sastao se danas sa Pal Kovacsem, glavnim izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke.

Ovo je bio prvi susret novoizabranog direktora CKB i guvernera CBCG i prilika da sagovornici razmijene stavove o aktuelnoj situaciji i trendovima koji karakterišu bankarski sektor u Crnoj Gori.

U uvodnom obraćanju, Kovacs je upoznao guvernera Žugića sa svojom dosadašnjom profesionalnom biografijom. CKB funkcioniše stabilno, a njeni dalji planovi su, po riječima Kovacsa, vezani za jačanje pozicije ove finansijske institucije na crnogorskom tržištu.

Guverner Žugić je istakao da je CBCG otvorena za stalnu i intenzivnu komunikaciju sa svim bankama koje posluju na našem tržištu, a u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i održanja finansijske stabilnosti.

Sagovornici su konstatovali da CKB ispunjava propisane parametre i zajednički zaključili da se, u narednom periodu, treba fokusirati na dalja poboljšanja, kako bi bankarski sektor, kroz aktivniju ulogu i pružanje podrške privredi, doprinio provođenju ekonomske politike Vlade Crne Gore, odnosno dinamiziranju privrednog rasta.

Na sastanku je dogovorena još frekventnija komunikacija i nastavak saradnje na planu ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *