Đankarlo Sanco novi finansijski direktor EPCG

Doskorašnji finansijski direktor Elektroprivrede Milan Perović napustio je energetsku kompaniju, potvrđeno je Pobjedi iz EPCG.

Novi glavni finansijski direktor EPCG je Đankarlo Sanco.

“Perović nije smijenjen, već mu je radni odnos prestao na lični zahtjev“, saopšteno je Pobjedi iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG.

Odbor direktora EPCG je, na prijedlog kompanije A2A, za novog glavnog finansijskog direktora naimenovao Đankarla Sanca.

Na mjesto finansijskog direktora Perović je prije godinu namenovan na zahtjev italijanske strane. Perović je ranije bio direktor za jugoistočnu Evropu milanske kompanije Alkemi, koja se bavi finansijskim i uslugama marketinga.

Prethodno je bio izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i glavni izvršni direktor i predsjednik odbora direktora Prve banke.

Perović je na mjestu finansijskog direktora EPCG naslijedio Flavia Bjanka, kojeg crnogorsko tužilaštvo sumnjiči sa još pet lica, u slučaju nekoliko miliona eura vrijednih ugovora kojima je EPCG platila A2A za konsultantske usluge. Italijanska kompanija A2A, shodno akcionarskom ugovoru, pokriva mjesta izvršnog, finansijskog i direktora za proizvodnju i razvoj. Skupština je početkom marta usvojila Aneks akcionarskog ugovora između države Crne Gore i italijanske kompanije A2A o daljem upravljanju u EPCG. Aneks ugovora važi šest mjeseci, odnosno do 30. juna, a s obzirom na to da je postojeći ugovor između države i kompanije A2A istekao krajem decembra prošle godine.

Check Also

Ko kupuje najskuplje stanove u Srbiji?

I pored pandemije, tržište nepokretnosti u Srbiji u posljednjem kvartalu prošle godine beleži rast od …

One comment

  1. Zasto je ovo vijest jer g-din Perovic nikada nije ni trebao da bude CFO jer ga detalji finansijskih izvjestaja nikada nisu interesovali?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *