Wizz Air leti iz Sarajeva za Budimpeštu

Dodajte komentar

Low-cost avio-prevoznik Wizz Air uspostavio je danas svoju prvu liniju kojom je povezao Sarajevo i Budimpeštu. Nova niskotarifna linija, uz povoljan red letenja sa dva leta nedjeljno, će omogućiti putnicima iz Bosne i Hercegovine da uz istinski niske cijene avio-karata otkriju veličanstvenu mađarsku prestonicu, kao i 61 drugu destinaciju širom Evrope, koje će im biti dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posjetu Budimpešti mogu sada rezervisati svoje karte preko sajta wizzair.com uz cene koje se kreću već od 39,99 konvertibilnih maraka*.

“Nova linija do Budimpešte, koja je jedina direktna avio-linija između dve zemlje, će podstaći dvosmerna turistička kretanja i uspostaviti važnu vezu za trgovinu i poslovanje što će podstaći i investicije u zemlju. Putnici iz Bosne i Hercegovine će moći da istraže prelijepu Budimpeštu, grad izuzetne istorije, poznat po svojoj kuhinji, brilijantnoj arhitekturi i prelepim pejzažima. Nova linija će takođe poslužiti i kao idealna veza sa Evropom za putnike iz Bosne i Hercegovine, nudeći im pristup Wizz Air-ovoj mreži od 61 linije koje povezuju 29 zemalja.”, kazali su iz kompanije.

WIZZ, naglašavajući svoju posvećenost zemlji, dodatno širi svoju mrežu unutar Bosne i Hercegovine, dodajući Sarajevo kao drugi aerodrom. U 2017. je već najavljeno 6 novih linija do 4 zemlje kao i novi avion u tuzlanskoj bazi, stvarajući više poslova u lokalu i podržavajući turizam i razvoj poslovnog sektora.

Donoseći niskotarifni avio-saobraćaj u Bosnu i Hercegovinu u 2013. Wizz Air je zadobio povjerenje i lojalnost više od 850.000 putnika i sada je najveća avio-kompanija u zemlji. U posljednjih više od četiri godine, avio-kompanija je kontinuirano investirala u svoju rastuću mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, omogućavajući sve više mogućnosti i jeftinijih opcija svojim putnicima. Uz lokalni tim koji čini 67 zaposlenih profesionalaca u avio-saobraćaju, WIZZ podržava i održavanje preko 240 radnih mjesta** u lokalnoj zajednici u srodnim djelatnostima širom zemlje. Wizz Air trenutno iz Bosne i Hercegovine nudi 17 linija do 8 zemalja širom Evrope.

WIZZ AIR-OVA NAJNOVIJA LINIJA IZ SARAJEVA

Destinacija Danima Počev od Cijene od*
Budimpešta do 9. aprila:

sredom, nedjeljom

5. April 2017. BAM 39.99
od 10. aprila:

Ponedjeljak, petak

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *