Juče startovala avio-linija Podgorica – Budimpešta

Dodajte komentar

Najveća low-cost avio-kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, Wizz Air, pokrenuće danas novu liniju, kojom će povezati Podgoricu sa Budimpeštom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da će nova niskotarifna linija, sa povoljnim redom letjenja i dva polaska sedmično, obezbijediti putnicima iz Crne Gore povoljne mogućnosti za upoznavanje Budimpešte, kao i za putovanje dalje do 61 destinacije u 28 zemalja, koje su dostupne u okviru Wizz-ove mreže niskotarifnih linija iz glavnog grada Mađarske.

„Putnici koji planiraju odmor ili vikend posjetu Budimpešti ili nekim drugim destinacijama mogu već sada kupiti karte preko sajta wizzair.com uz najpovoljnije cijene koje se kreću već od 14,99 eura“, kazali su iz Ministarstva.

Wizz Air je low-cost avio-kompanija koja je počela da leti iz Crne Gore u avgustu prošle godine sa dvije linije, do Minhena i Milana.

Linija od Budimpešte do Podgorice, kako su dodali iz Ministarstva, predstavlja novo širenje rastuće mreže linija Wizz Air-a na zapadnom Balkanu i potvrđuje posvećenost te kompanije Crnoj Gori i regionu.

Avio linija Podgorica – Budimpešta imaće po dva polaska sedmično, srijedom i nedjeljom, osim prve sedmice kada će polasci biti danas i u petak.

„Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozdravlja odluku Vlade Mađarske da podrži uvođenje letova na relaciji Budimpešta – Podgorica i uvjereni smo da će ta avio-linija, čija realizacija je planirana tokom IATA ljetnje sezone, rezultirati rastom broja turista i noćenja sa ovog tržišta, te u krajnjem novim prihodima državi i turističkim i ugostiteljskim poslenicima“, kazali su iz tog Vladinog resora.

Oni su dodali da je to još jedan korak naprijed ka boljoj dostupnoti i povezanosti Crne Gore sa drugim destinacijama, te korak ka daljem smanjenju sezonalnosti, što je jedan od strateških ciljeva crnogorskog turizma.

„Kroz uvođenje avio-linije iz Budimpešte nastavlja se uspješna saradnja sa avio-kompanijom Wizz Air, koja je na crnogorskom tržištu prisutna od prošle godine i povezuje Crnu Goru sa tržištima Njemačke i Italije. Njenim uvođenjem se stvaraju uslovi i za produbljenje saradnje“, navodi se u saopštenju.

Menadžer za odnose s javnošću u Wizz Airu, Sorine Ratz, kazala je da su u kompaniji oduševljeni što mogu da proslave pokretanje direktne avio-linije između Crne Gore i Mađarske.

„Nova linija će pružiti još više mogućnosti za jeftinim putovanjima, otkrivanjem Budimpešte, zajedno sa 61 drugom destinacijom širom Evrope koje su dostupne preko Wizz Air-ove mreže linija iz tog grada. Direktna linija će podstaći dolazak turista u Podgoricu i podstaći razvoj poslovnih veza između dvije zemlje“, rekla je Ratz.

Ona je dodala da se u kompaniji raduju što će zajedno sa pogodičkim aerodromom raditi na stvaranju još povoljnijih mogućnosti za putnike iz Crne Gore.

„Naš tim profesionalaca se raduje dočeku putnika na naše letove iz Podgorice, koji će moć da uživaju u najjeftinijim cijenama karata, jednostavnim sistemom rezervacija i izvanrednom putničkom iskustvu tokom leta“, saopštila je Ratz.

Savjetnik za odnose sa javnošću generalnog direktora Aerodroma Crne Gore, Milica Babić, kazala je da su u kompaniji zadovoljni što imaju još jednu liniju Wizz Air-a.

„Linija Podgorica – Budimpešta – Podgorica važna je ne samo za razvoj crnogorskog turizma, već i za podsticaj boljim ekonomskim vezama između Crne Gore i Mađarske. Veoma smo zadovoljni što Wizz Air razvija mrežu linija i što povezuje Crnu Goru sa evropskim gradovima“, rekla je Babić.

Wizz Air je najveća niskobudžetna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 79 aviona Airbus A320 i A321 na preko 500 linija iz 28 baza, povezujući 140 destinacija u 42 zemlje.

Časopis Air Transport World, jedan od vodećih svetskih ekonomskih časopisa, kao i Centar za avijaciju (CAPA) nedavno su proglasili Wizz Air za najbolju low-cost avio kompaniju u prošloj godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *