Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dijela poslovanja

Dodajte komentar

Toshiba pokušava da proda svoje poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, govore najnoviji izvještaji.

Izveštaji sugerišu da se kompanija na ovakav potez odlučila nakon gubitka nuklearne jedinice Vestinghaus u Americi, što je dovelo do podnošenja zahtjeva za zaštitu od bankrotiranja. Kako bi ublažila gubitke od ovog poslovanja, Toshiba planira da proda dio poslovanja sa skladišnim uređajima.

Prema navodima The Korea Heralda, nekoliko izuzetno jakih i poznatih kompanija je zainteresovano za ovaj dio poslovanja kompanije Toshiba, a ovo uključuje i Apple i Google. SK Hynix se takođe pominjao kao potencijalni kupac, ali nakon pominjanja imena kao što su Apple i Google, kompaniji SK Hynix se daju male šanse.

Apple je dugogodišnja mušterija kompanije Toshiba, koja obezbjeđuje NAND flash skladište za Apple proizvode. Ukoliko se Apple odluči za kupovinu, kompanija više neće morati da se oslanja na eksterne dobavljače za svoje komponente (kao što je Samsung).

Toshibini NAND čipovi čine 20% ukupnog NAND tržišta, što je velika pokrivenost. Za kompaniju koja pobijedi u trci za kupovinu Toshibinog poslovanja sa skladišnim uređajima, ovo će biti i dobar dodatni izvor zarade, preko NAND čipova koji se isporučuju drugim kompanijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *