TUI hoće Ulcinjsku rivijeru na 30 godina

Dodajte komentar

Kompanija Karisma internešnal koja posluje u okviru TUI zainteresovana je da na 30 godina zakupi HTP ,,Ulcinjska rivijera“ i rekonstruiše objekte godinu dana nakon što bi preuzela – kazao je Pobjedi izvršni direktor ovog preduzeća Radomir Mikan Zec.

On je kazao i da je Odbor direktora “Ulcinjske rivijere” pozitivno ocijenio interesovnje TUI-a za ovu kompaniju smatrajući to veoma važnim kako za Ulcinj tako i za turizam cijele Crne Gore.

“Odbor direktora je pokrenuo inicijativu da se ide u zakup na 30 godina sa firmom Karisma internešnal, odnosno Karisma hotel adriatik koja je u sastavu TUI. Na Odboru su bili protiv samo manjinski akcionari jer njima više odgovora da se Ulcinjska rivijera proda kako bi uzeli novac od 37 odsto akcija”, kazao je izvršni direktor.

Zec smatra da će i Skupština akcionara Ulcinjske rivijere, poput Odbora direktora, takođe podržati ulazak TUI u ovu ulcinjsku kompaniju, iako se neki manjinski akcionari protive.

“Od juče TUI radi idejne projekte. Već se rade ogledne sobe za četiri i pet zvjezdica, koji treba da se usvoje. Oni se ozbiljno pripremaju za preuzimanje naše kompanije”, kazao je Zec. On je podsjetio da se priprema međunarodni tender na kome je, po njegovim rijećima, Karisma internešnal favorit i koja bi preuzela poslovanje Ulcinjskom rivijerom.

Podsjetimo, da je Karisma nedavno preuzela upravljanje hotelskim riztortom „Ruža vjetrova“.

“Ulaskom TUI u Crnu Goru Ulcinj će vratiti stari sjaj iz sedamdesetih godina, a dovesti turiste i u ostala naša turistička mjesta. Radi se o najvećem turoperatoru, firmi TUI sa 35 miliona turista godišnje, 150 svojih aviona, 13 kruzera, 30 milijardi ukupnog prihoda”, kaže Zec.

Oni bi kako najavljuju u pismu o namjerama u prvoj fazi adaptirali i rekonstruisali Veliku plažu i auto kamp „Neptun“, a druga faza bila bi adaptacija Ade Bojane za koju bi idejno rješenje bilo napravljeno iduće godine.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *