Raskinuti ugovor sa Arapima u Duvanskom

Dodajte komentar

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Vladu da hitno raskine ugovor o privatizaciji Duvanskog kombinata (DKP), zbog, kako su naveli, švercerskog skandala sa cigaretama u vrijednosti od četiri miliona eura.

Ukoliko se to ne desi, smatraćemo Vladu direktnim saučesnikom u tom poslu naveo je u saopštenju član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

On je podsjetio da je potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao da očekuje da će obaviti razgovor sa vlasnikom kompanije čiji je predstavnik organizovao šverc, ali ne o raskidu ugovora, već o perspektivi duvanske industrije u Crnoj Gori.

“Po Simoviću je njihov strateški partner koji je organizovao milionski šverc i dalje renomirani investitor sa kojim Crna Gora treba da razvija duvansku industriju. To može samo DPS i to može samo u zemlji čuda”, istakao je Vujović.

Poručio je Simoviću da je njegov posao, kao potpredsjednika Vlade, da raskine ugovor sa kompanijom koja je nanijela ogromnu štetu reputaciji Crne Gore.

“Zbog takvih strateških investitora, Crna Gora je po ocjeni Brisela glavni evropski distributer švercovanih cigareta na tržište Evropske unije (EU) i odmah iza Kine po količini švercovanih proizvoda”, rekao je Vujović.

Policija je prošle sedmice u tajnom magacinu na Karabuškom polju pronašla cigarete vrijedne više od tri miliona eura, koje su proizvedene u Novom duvanskom kombinatu Podgorica (NDKP). Cigarete, koje su zvanično trebalo da budu izvezene u inostranstvo, mimo svih procedura su odvožene iz fabrike i skladištene u magacinu.

Vlasnik NDKP-a od prošle godine je BMJ industris FZLLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predsjednik borda direktora kompanije je Isat Boljević, za kojeg je Specijalno državno tužilaštvo izdalo nalog za privođenje.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *