Vlasnik Novog duvanskog traži novi menadžment

Dodajte komentar

Vlasnik kompanije ,,BMJ Industries“ Ahmed Bakairat traži novi menadžment da vodi Novi duvanski kombinat, nakon istrage koju je otvorilo Specijalno državno tužilaštvo o švercu cigareta, piše današnja Pobjeda.

Kako se navodi u odgovorima ove firme na pitanja Pobjede, oni će uspostaviti strožije procedure u namjeri da se poštuju propisi, da se ne bi ponovila sadašnja situacija sa predsjednikom Upravnog odbora Novog duvanskog kombinata Isatom Boljevićem.

Svaki zaposleni koji prekrši bilo koji zakon biće maksimalno kažnjen u skladu sa zakonom uključujući i štetu koju nanose reputaciji kompanije, ističe se u odgovoru koji potpisuje u ime BMJ Malik Varajat.

U kraćem mejlu koji je proslijeđen Pobjedi se ističe da kompanija ima međunarodnu reputaciju i da posluje poštujući profesionalne i etičke standarde.

BMJ prepoznata je u svijetu kao kompanija koja ima najviše etičke standarde, poštuje sve državne propise i zakone. Poslujemo u sedam zemalja, a u više od 30 država bavimo se raznim uslugama od proizvodnje cigareta do investiranaja u bolnice, navodi se u odgovorima kompanije BMJ, vlasnika Novog duvanskog kombinata.

Za predsjednikom borda direktora ove fabrike Isatom Boljevićem Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za raspisivanje potjernice zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta, čija vrijednost je skoro četiri miliona eura. To je do sada najveća zaplijenjena količina ilegalno proizvedenih cigareta koju su otkrili crnogorski istražni organi.

Potjernica je za sada raspisana samo za Boljevićem, ali se vjeruje da je u ilegalne poslove sa cigaretama uključeno još osoba. Cigarete “virdžinija i “mak zaplijenjene su prije sedam dana. Tri dana kasnije, specijalni policijski tim je iz fabrike uzeo dokumentaciju i uzorke duvana i cigareta i poslao na vještačenje u Forenzički centar. Zaplijenjene cigarete proizvedene su u Novom duvanskom kombinatu, čiji je vlasnik od sredine februara prošle godine BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *