Beogradski sajam automobila: Prvog dana prodato više od 1.500 vozila

Dodajte komentar

Salon automobila u Beogradu ove godine je u znaku osmjeha. Ovoga puta umjesto prelijepih hostesa, koje kao i uvjek svojim osmjesima ukrašavaju štandove, najviše razloga za radost imaju prodavci. Razlog je jasan – prema nezvaničnim podacima, samo za vikend, prvi od dva Salona koji traje devet dana, odnosno do 2. aprila, prodato je više od 1.500 automobila! To je skoro polovina od prošlogodišnje prodaje koja je iznosila ukupno 3.000 komada, što je bila najveća prodaja još od 2008. godine.

Nemamo još tačan podatak, ali veliki broj uvoznika sa kojima sam razgovarao kaže da prodaja nikada nije bila bolja, i to prvih dana Salona – kaže dr Miloš Petrović, predsjednik Srpske asocijacije uvoznika novih automobila – Skoro svi su prodali po pedesetak vozila,

Ako se zna da na Salonu izlažu 34 automobilska brenda, računica je jasna. Iako ne žele zvanično da pričaju, niti svi prodavci da kažu tačne cifre o broju prodatih vozila, nema nikoga ko ne tvrdi da prodaja ide kao nikada i da narod kupuje vozila kao alvu.

Pri tome se ne prodaju samo najjeftinija vozila nego i ona iz premijum klase. Već prvog dana iz “Mercedesa” su saopštili da su prodali sve najskupocenije modele od kojih su neki vrijedni i 260.000 eura.

Čeka se kupac za “Rols”

Skupocjeni “rols-rojs goust blek bedž” koji je izložen na sajmu je takozvano demo vozilo koje se prikazuje na salonima, ali interesenata da kupe ovaj model ima.

– Imamo jednu rezervaciju i još dva potencijalna kupca očekujemo. Vjerujemo da će posao biti sklopljen, iako model sa dodatnom opremom koji je u ponudi košta 395.000 eura – kažu u “Delta motorsu”.

Večernje novosti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *