Tužilaštvo izdalo nalog za privođenje predsjednika borda direktora Novog duvanskog kombinata

Dodajte komentar

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za privođenje Isata Boljevića, predsjednika borda direktora Novog duvanskog kombinata Podgorica, kako bi ga saslušali u okviru istrage o zaplijenjenim cigaretama u magacinima na Karabuškom polju.

Prema saznanjima Pobjede, za sada, policija potražuje samo Boljevića, ali se vjeruje da je u šverc cigareta, čija je vrijednost skoro četiri miliona eura , uključeno još osoba.

Specijalni policijski tim juče je iz Novog duvanskog kombinata uzeo dokumentaciju u okviru istrage o zaplijenjenim cigaretama u četvrtak u magacinima na Karabuškom polju. Kako istražitelji sumnjaju, cigarete su proizvedene u Novom duvanskom kombinatu, čiji je vlasnik BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predsjednik borda direktora Isat Boljević.

Dosadašnja istraga ukazuje da je jedan kontingent cigareta ilegalno proizveden u NDKP i namijenjen za prodaju van granica Crne Gore, bez izvozne deklaracije.

Za sada se ne zna ko je sve uključen u šverc cigareta, ali se očito radi o dobro organizovanoj grupi koja godinama zarađuje velike svote novca ilegalnim poslovima.

Dan je juče objavio da Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo pro­vje­ra­va umi­je­ša­nost jed­nog od vo­đa pod­go­rič­kog nar­ko-kla­na Vik­to­ra Dre­ša­ja u kri­jum­ča­re­nje ci­ga­re­ta,  te da ope­ra­tiv­ni po­da­ci tu­ži­la­štva uka­zu­ju na po­slov­nu ve­zu Dre­ša­ja i Isa­ta Bo­lje­vi­ća.

Pobjeda

Foto: Youtube

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *