Luka Bar

I vlast i opozicija u Baru jednoglasna: Stopirati prodaju Luke Bar

Odbornici barskog parlamenta jednoglasno su usvojili zaključak da se zaustavi prodaja 30 odsto akcija Luke Bar dok se ne završi rekonstrukcija željeznice i izgradnja auto-puta. Prodaju državnog udjela u ovoj kompaniji treba, prema tom zaključku, odložiti i dok se ne usvoje planovi razvoja države, Bara i Morskog dobra.

Ove stavove usaglasili su predstavnci svih partija na kolegijumu održanom u kabinetu predsjednika SO Radomira Novakovića, nakon višečasovne rasprave u parlamentu.

“SO Bar Vladi  i Savjetu za privatizaciju ukazuje na neophodnost izrade analize do sada ostvarenih ciljeva privatizacije Port of Adrie, nekadašnjeg KTGT”, stoji u zaključku

Osman Subašić (SDP) privatizaciju KTGT-a nazvao je „katastrofalnom“ jer je smanjen i pretovar i broj radnika.

Predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić izašao je iz skupštinske sale nakon što je Dejan Đurović (DF) pocijepao informaciju Savjeta za privatizaciju o prodaji dijela državnih akcija Luke Bar. Đurović je kazao da je sramno što nije došao niko iz Savjeta za privatizaciju na sjednicu barske skupštine, te da je protiv privatizacije „druge polovine Luke“, pošto prvom nije zadovoljna „nijedna zainteresovana strana, posebno ne radnici“.

Pobjeda

 

Check Also

Xiaomi će proizvoditi 300.000 automobila godišnje

Xiaomi želi da bude jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električnih vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *