Hotele Ulcinjske rivijere zakupljuju Agrokor i TUI

Dodajte komentar
Hotel Belvi

Uprava Hotelskog turističkog preduzeća (HTP) Ukinjska rivijera zakazala je za 27. april vanrednu skupštinu akcionara koja bi trebalo da donese odluku o izdavanju u dugoročni zakup djelova imovine na period do 30 godina.

Kako nezvanično saznaju “Vijesti”, radi se o izdavanju ukinjskih hotela Belvi, Olimpik i kampa Neptun, za koje je zainteresovana hrvatska mendžment kompanija za hotele Karisma Hotels Adriatic.

Ta kompanija nastala je u maju 2013. vlasničkim povezivanjem Agrokora, vodeće regionalne trgovačke kompanije u vlasništvu biznismena Ivice Todorića, sa meksičkim hotelskim lancom Karisma i jednim od najvećih svjetskih turoperatora TUI. Prethodno je Todorić sa Meksikancima vodio ovu kompaniju od 2009. godine, kada je osnovana.

Karisma Hotels Adriatic crnogorskoj javnosti poznata je od prošle godine kada su ugovorili preuzimanje i upravljanje rizortom Ruža vjetrova, u Dobroj Vodi (opština Bar), u vlasništvu crnogorskih biznismena Vlastimira Golubovića i Jovana Lekića, počev od 2017. godine.

Izvori Vijesti tvrde da se Todorićev konzorcijum u proteklom periodu interesovao kod Vladinih službenika za ukinjske hotele. Oni su se interesovali i za dugoročni zakup Ade Bojane, ali o toj ideji, za sada, vjerovatno neće raspravljati na predstojećoj skupštini akcionara.

Tender za dugoročni zakup se, kako tvrde izvori Vijesti, uskoro raspisuje zbog Todorićevog konzorcijuma, a njegovi predstavnici su, navodno, nekoliko puta dolazili u posjetu Vladi i Ulcnjskoj rivijeri.

(Opširnije u Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *