Dow u padu osmi uzastopni dan, najduži negativan niz od 2011.

Dodajte komentar

Američke akcije pretežno su oslabile na jučerašnjem trgovanju, dok investitori dalje procjenjuju izglede Trampovih predloga vezanih za poresku reformu, deregulaciju i fiskalne podsticaje.

Dow Jones bilježi pad već osmi uzastopni dan na 20.550 poena, što je najduži negativan trend ovog berzanskog pokazatelja još od 2011. godine, a najveći gubitak zabilježile su akcije Goldman Sachs-a. Indeks S&P 500 blago se spustio na 2.341 poena, a gubitnike su predvodili finansijski i telekomunikacioni sektori. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, zabilježio je neveliki rast na 5.840 poena.

Glavni evropski indeksi okončali su jučerašnje trgovanje u negativnom smjeru – britanski FTSE izgubio je 0,6% na 7.293 poena, njemački DAX je oslabio 0,6% na 11.996 poena, dok se francuski CAC neznatno spustio na 5.017 poena. Akcije bankarskog sektora u Evropi oslabile su više od pola procenta usljed sumnji u realizaciju Trampovog ekonomskog programa, a među gubitnicima našle su se akcije Unicredit banke koje su oslabile 1,1%.

Tržište nafte takođe bilježi neveliki pad – nafta WTI i evropski Brent oslabili su do nivoa 47,7 i 50,7 USD po barelu, respektivno.

CNBC, Wisebroker

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *