Facebook dobija GIF datoteke u komentarima

Dodajte komentar

Kako društvena mreža Facebook ne bi postala dosadna svojim korisnicima ista se redovnonadograđuje novim mogućnostima. Facebookovi developeri trenutno rade na jednoj novoj mogućnosti koja će se ponajprije svidjeti korisnicima koji vole animirane GIF datoteke.

Naime, portparol kompanije potvrdio je kako u Facebooku trenutno rade na novoj opciji za umetanje animiranih GIF datoteka u polje za komentare. Štaviše od iduće nedjelje posebna GIF opcija postaće dostupna manjem broju korisnika ove društvene mreže.

Opcija će imati sličnu svrhu kao i ona kod Facebookove Messenger aplikacije za mobilne uređaje – pronalazak adekvatnih GIF-ova te njihovu objavu. Iz Facebooka poručuju kako korisnici za sada neće imati mogućnost postavljanja animiranih GIF-ova na svoj ili prijateljev zid.

Polovično rješenje vezano uz animirane GIF-ove Facebook ima još od sredine 2015. godine, ali je ono nezgrapno. Da bi GIF “radio” na News Feed se mora “zalijepiti” link s spoljne internet stranice gdje se animirani GIF izvorno nalazi, jer se direktno učitani GIF-ovi ponašaju kao obične fotografije.

Za sada nema informacijama koliko će testiranje trajati te kada bi animirani GIF-ovi mogli postati dostupni svim korisnicima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *