Profit Luke bar milion eura

Dodajte komentar
Luka Bar

Luka Bar, za koju je ponudu dostavila poljska kompanija OT lodžistiks, iz godine i godinu je bilježila sve veći pretovar, što je uslovilo i bolje finansijske rezultate. Izvršni direktor Slobo Pajović naveo je da su u kompaniji apsolutno zadovoljni rezultatima u 2016. godini.

“Imali smo pretovar od 1,2 miliona tona, što je 49 odsto više nego u 2015. godini. Prihodi su iznosili 10,19 miliona, a rashodi 9,17 miliona, paje ukupan profit iznosio 1,02 miliona”, rekao je Pajović.

Povećanju pretovara, kako je kazao, doprinosi i ruda koja dolazi iz Nikšića. Svaki mjesec prošle godine imali su po jedan Panamaks brod, koji je otpremao boksit u Kinu.

“Ove godine je planiran pretovar od 1,75 miliona tona, od čega bi se na boksit odnosilo 0,85 miliona. Imamo najave iz Nikšića da bi to moglo da bude i preko milion tona. Time bi se pretovar povećao na dva miliona”, naveo je Pajović.

Luci su, kako je istakao, potrebne nove investicije i novi poslovi.

“Poslednjih pet godina smo uložili šest i po miliona eura u opremu i infrastrukturu. U narednom periodu su nove investicije neminovne”, rekao je Pajović.

Naglasio je da je u Luci najproblematičniji pretovar žitarica zbog željezničkog prevoza, koji je mnogo skuplji od Novog Sada do Bara, nego od Novog Sada do Konstance.

“Potencijalni partneri iz Poljske dominantno se bave pretovarom žitarica i najavljuju da mogu da ostvare milion tona pretovara žitarica. To će biti problematično zbog željeznice”, rekao je Pajović.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *