Banke uče djecu štednji

Dodajte komentar

Iz Udruženja banaka Crne Gore juče su najavili da će se po prvi put uključiti u promociju Global mani vika (GMV), koji je inicirala Child & Youth Finance International.

“Počećemo od ponedjeljka kada, kada će primiti 36 đaka iz OŠ “Sutjeska” iz Podgorice. Radi se o aktivnostima koje inspirišu djecu i mlade da uče o novcu, štednji i preduzetništvu. Učiti o pravima i odgovornostima je ključno za formiranje generacije zdravih odraslih osoba koje mogu donositi mudre odluke za svoju budućnost navodi se u saopštenju. Bitno je naučiti, ohrabrivati i kultivisati djecu i mlade da razvijaju naviku štednje i upravljanja novcem kao vještinom koja će dati efekte na ličnom i društvenom nivou”, navodi se u saopštenju UBCG.

Oni su podsjetili da Centralna banka, kada je riječ o GMW-u, više godina radi na promociji tih aktivnosti.

Suština je, objašnjavaju, da kroz interakciju napravimo još jedan korak u finansijskoj inkluziji kao trendu u svijetu i našoj lokalnoj potrebi.

“Podrška svih banaka iz sistema je prisutna, što će biti prezentovano u Udruženju”, navodi se u saopštenju.

GMW je međunarodni događaj, sa puno aktivnosti, koji je zaživio u 130 zemalja.

Počinje nedjelja novca

Centralna banka obilježiće naredne sedmice Svjetsku nedjelju novca, pod sloganom “Uči, štedi, zaradi!”

Ova manifestacija, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih, ima za cilj jačanje finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih zna-
nja i vještina, posebno kod ovih kategorija stanovništva.

“Kao i prethodnih godina, Centralna banka je osmislila brojne aktivnosti u koje će biti uključen veliki broj djece i mladih, kroz posjete vrtićima i školama i organizaciju predavanja, diskusija, kreativnih radionica”, navodi se na web sajtu centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *