Pregled štampe za 23. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Monstat da objasni kako je kvadrat stana 1.500 eura

Skupština opštine Bar je jednoglasno prihvatila inicijativu SNP-a da raspravlja o informaciji Monstata da je prosječna cijena kvadrata stana u ovom gradu 1.500 eura zbog čega će vlasnici platiti veći porez na nekretnine. Opština traži da joj *Monstat saopšti kako je došao da ove prosječne cijene za 2016. godinu.

Glavni inspektor pod istragom

Već nekoliko mjeseci traje sukob između direktora Poreske uprave Miomira Mugoše i glavnog poreskog inspektora Siniše Kovačevića protiv koga je u međuvremenu pokrenuta istraga Specijalnog tužilaštva, saznaju Vijesti.

Eurofond može i da izgubi Radu

Bjelopoljska fabrika mineralne vode l Bjelasica Rada mora ponovo da počne da radi, izjavio je juče nakon sastanka sa radnicima tog preduzeća potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović najavljujući pokretanje programiranog stečaja.

Dnevne novine

Sekulić otvara Biznis karavan u Bijelom Polju

Ministarka ekonomije Dra gica Sekulić otvoriće danas Biznis karavan, koji se održava u hotelu Franca u Bijelom Polju. Riječ je o projektu koji je, uz podršku UNDP-a, pokrenulo Ministarstvo ekonomije, a tokom kojeg će obići sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznati privrednike sa programima podrške razvoju biznisa.

Rudnik uglja se kreditno zadužuje

Akcionari Rudnika uglja podržali su model rješavanja poreskog duga koji je menad žment započeo prijavom za reprogram i uplatom od 1,35 miliona eura, odnosno 10% ukupnog duga.

Dan

Od novog stečaja dobri dva miliona

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović, nakon jučerašnjeg obilaska fabrike mineralne vode Bjelasica Rada, rekao je da ta kompanija treba da počne ponovo da radi. – Ključno pitanje novog programiranog stečaja je kako pripremiti proizvodnju i zaposliti radnike vodeći, svakako, računa o povjeriocima, a u ovom slučaju, ključni povjerioci su radnici, rekao je on.

Neće biti otpuštanja

Iz tenderske komisije, na čijem je čelu Branko Vujović, saopštili su da su nakon završenih pregovora sa OTL grupom oko privatizacije Montekarga naveli da je cijena za 51 odsto akcija ostala nepromijenjena kao i da su obavezne investicije za tri godine povećane sa 2,4 miliona eura iz ponude na 4,1 milion, uz obavezu ponuđača da na lizing nabavi dvije lokomotive čija je vrijednost od cirka sedam miliona.

Loš zakon državu košta milione

Inspekcijski nadzor u oblasti igara na sreću sprovodi se u izuzetno otežanim uslovima, prije svega, zbog neadekvatnog pravnog okvira koji reguliše tu oblast, konstatovala je Inspekcija za igre na sreću.

Pobjeda

Platili 1,3 miliona eura poreskog duga

Na 26. vanrednoj Skupštini akcionara Rudnika uglja akcionari su dali punu podršku reprogramu poreskog duga, kojije menadžment započeo prijavom uplatom 1,35 miliona eura, odnosno deset odsto duga.

Keković: Ovo je katastrofa

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđan Keković kazao je juče Pobjedi da je “katastrofa” to što je ministar rada Kemal Purišić najavio ukidanje Opšteg kolektivnog ugovora, zastarijevanje potraživanja iz radnih odnosa poslije pet godina…

CKB protiv Katara

Iako je bilo planirano da na jučerašnjem ročištu budu saslušani zaposleni u CKB-u, kao i vještak finansijske struke Hamid Šabović, do toga će ipak doći na idućem ročištu. Sutkinja Borjanka Zogović je ročište po tužbi CKB-a protiv kompanija Kataro investment i Montenegro SPA Italija odložila za 18. april, kako bi vještak imao dovoljno vremena da pripremi dopunski nalaz.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *