Nova aplikacija domaćih stručnjaka: Mojbudžet štedi novac i vrijeme

Dodajte komentar

Velike kompanije poput banaka ili telekomunikacionih operatera imaju razvijene algoritme kojima analiziraju ponašenje korisnika i pronalaze načine da im prodaju sve kompleksnije pakete. Korisnici dosad nisu imali ni približno sličan alat koji bi im pomogao da odluče o proizvodu koji kupuju i smanje troškove.

Mojbudzet, aplikacija koja je nedavno predstavljena na crnogorskom tržištu, potrošaču daje upravo mogućnost pristupa takvim algoritmima i predlaže najpovoljnije ponude za servise poput telefona, interneta, televizije, analizira i rate za kredit…

Moj budžet su razvijali Đuro Stojanović, Blažo Crvenica, Bojan Tešić i Itana Prljević.

Moj budžet je nastao kao ideja da se iskoriste mogućnosti digitalnih tehnologija i ponudi bolji način za upravljanje troškovima.

“Svako od nas razmišlja o visokim računima koje svakodnevno dobija, a koje potrošnja ne opravdava. Dodajte na to vrijeme koje takođe trošimo čekajući u redu na šalterima, pregledajući ponude na sajtovima, analizirajući gomilu informacija. Shvatili smo da postoji prostor za uštedu i novca i vremena i odlučili se da iskoristimo mogućnosti digitalne tehnologije da olakšamo proces svima”, objašnjava Prljević.

Aplikacija je besplatna i jednostavna. Dovoljno je da korisnik ima mobilni telefon sa kamerom i Viber, Facebook ili email. Prvi korak je da fotografiše račun ili ugovor za kredit i pošalje ga aplikaciji – na Viber broj, mail adresu ili porukom preko Facebook stranice servisa.

Servis potom analizira troškove, nakon čega korisnik dobija predlog najboljih ponuda na tržištu u tom momentu.

Kako je Mojbudzet predstavljen tek nedavno, broj obrada je zasad relativno mali.

„Uprkos tome, već potvrđujemo našu pretpostavku o neophodnosti ovakvog servisa – u gotovo svim situacijama nalazimo ponudu koja je znatno povoljnija. Najčešće su u pitanju stariji paketi ili krediti uzeti pod nepovoljnim okolnostima, a korisnici ne znaju da su se u međuvremenu uslovi znatno promijenili u njihovu korist. Naravno, kompanije ih o tome ne obavještavaju i upravo tu naš servis ima značajnu ulogu”, rekla je Prljević.

Sve informacije o servisu su dostupne na adresi www.mojbudzet.me.

Autori već uštedjeli za biciklo, kendo ili masažu

Na pitanje kakve su uštede članovi tima dosad ostvarili, Prljević  dodaje da “Blažo i Bojan već biraju nove bicikle, Đuro planira novu opremu za kendo, a njena  ušteda tolika da će sebi “svaki mjesec priuštiti odlazak na masažu”.

Moj budžet zasad postoji u verziji za web, a autori planiraju i razvoj mobilne verzije.

 Aplikacija zasad tretira samo korisnike u Crnoj Gori, ali se, dodaje Prljević, može primijeniti na bilo koje tržište.

“Ušteda je problem koji je svuda isti, bez obzira u kom dijelu svijeta se nalazili“, kaže ona.

Autori aplikacije zastupaju principe transparentnosti i interes korisnika.

„Vjerujemo da možemo pomoći korisnicima da razumiju da li plaćaju više nego što je potrebno, a to je koncept koji se može primijeniti svuda u svijetu. Sada nam je cilj da isprobamo algoritam koji smo razvili na prostoru koji dobro poznajemo, skupimo što je više moguće informacija, kako bismo bili spremni za veća tržišta“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *