Najveći pad Wall Street-a u pet mjeseci, zdravstveni sektor u fokusu

Dodajte komentar

Najveća globalna tržišta registrovala su minuse na jučerašnjem trgovanju, dok su se investitori fokusirali na reformu američkog zdravstvenog sektora koju je administracija predsjednika Trampa najavljivala još u novembru.

Berzanski pokazatelj najvećih američkih kompanija Dow Jones je nakon pet mjeseci zabilježio pad veći od 1% i našao se na nivou od 20.668 poena, uz najveći negativan uticaj Goldman Sachs-a. Nike koji je tokom trgovanja oslabio 1,1%, nakon objave poslovnih rezultata pao je u produženom trgovanju skoro 4%. Indeks S&P 500, ponovo zahvaljujući gubitku finansijskog sektora, ovaj put od 2,5%, skliznuo je 1,2% na 2.344 poena.

Nasdaq je sesiju zatvorio na 5.793,8 poena, izgubivši 1,8% vrednosti.

Crveni talas zabilježen je i u Evropi – DAX i FTSE korigovali su vrednost naniže za 0,7% na 11.962,1 i 7.378,3 poena, respektivno. Minus od 0,2% registrovao je francuski CAC, koji je trgovanje zatvorio na 5.002,4 poena. Tržište energenata i dalje je pod pritiskom procjene visokog nivoa zaliha nafte, a oba naftna repera jučerašnji trgovački dan završila su na četvoromjesečnim minimumima. Američki WTI vrijdeo je 47,3 USD na zatvaranju američkih berzi, dok je evropski pandan Brent pao na 50,9 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *