Pregled štampe za 18. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Inspekcija ponovo naložila rušenje

Uprava za inspekcijske poslove potvrdila je da je inspektor zaštite prostora Slavko Pejović 8. marta ove godine donio novo rješenje kojim je naloženo rušenje dograđenog dijela hotela Sato u Sutomoru.

Politika zakočila razvoj Crne Gore

Za crnogorsku ekonomiju, iako je zabilježila rast od tri odsto, prošla godina je bila teška jer je politička situacija usporila ekonomski razvoj, ocijenio je šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Đulio Moreno.

Za Luku Bar cijenu povećali 20 odsto

Dnevne novine

Turizam i nafta mogu zajedno, dođite u Grčku da se uvjerite

Ukoliko seizmička istraživanja pokažu da u crnogorskom podmorju ima nafte i gasa, Energean oil&gas biće spreman da tokom 2020, odnosno tri godine od potpisivanja koncesionog ugovora, napravi prvu bušotinu u ovom dijelu Jadrana, kazao je Vikend novinama predsjedavajući i glavni i izvršni direktor grčke kompanije Mathios Rigas.

Usporen razvoj države

Za Crnu Goru je prošla godina bila teška zbog političke situacije, što je u velikoj mjeri usporilo ekonomski razvoj, jer su procesi privatizacije bili oslabljeni, a važnije odluke odlagane, ocijenili su predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Za 30 odsto akcija Luke Bar 8,52 miliona eura

Pregovori oko zaključenja Ugovora o kupoprodaji akcija sa poljskom kompanijom OT Logistics, jedinim ponuđačem na tenderu za privatizaciju Luke Bar i Akcionarskog društva Montecargo, završeni su juče, zvanično je saopšteno u Tenderskoj komisiji za privatizaciju.

Pobjeda

Kreditiranje povezanih lica pod budnim okom

Preporuka Svjetske banke da treba poj ačati kontrolu bankarskog sektora ne znači daje ona sada nedovoljna. Primjedba da je rasprostranjeno kreditiranje povezanih lica nije usmjerena na kršenje propisa, kazali su Pobjedi iz Centralne banke, komentarišući preporuke iz Vašingtona, koje su predstavljene prije nekoliko dana.

Vektra Boka da plati milion i po

Presudom Privrednog suda priznato je potraživanje koje hercegnovska opština ima prema kompaniji “Vektra Boka na ime poreza na nepokretnosti od 2010. do 2015. godine. Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu Vektra Boke i potvrdio presudu Privrednog suda na 1,5 miliona eura.

Čisto je ludilo u sezoni uvoziti paradajz i ribu

Crna Gora može lako da ostvari rast ekonomije od tri do četiri odsto godišnje, alije čisto ludilo da se u jeku turističke sezone iz Italije i Hrvatske uvozi riba, iz regiona salata i paradajz… To znači uzaludno trošenje resursa i neiskorišćavanje domaćih potencijala ocijenio je šef EBRD u Crnoj Gori Đulio Moreno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *