NLB iz Ciriha potražuje sedam miliona eura od Vektre Montenegro

Dodajte komentar

Sutkinja Dijana Raičković će, u okviru postupka po tužbi NLB iz Ciriha protiv kompanije Vektra Montenegro, Ministarstvu pravde uputiti urgencije da dostavi mjerodavno pravo Švajcarske, jer ni nakon četiri mjeseca od prvobitnog zahtjeva, ništa nije stiglo.

NLB Inter finanz od Vektre Montenegro potražuje sedam miliona eura koji su im osporeni u toku stečajnog postupka. Riječ je o dijelu kredita od 55 miliona eura, od kojeg, kako navodi advokat NLB-a Petar Minić, nije vraćen ni cent. Minić je kazao da im je, po reviziji Vrhovnog suda, pravosnažno dosuđeno 230 hiljada eura, zbog čega će tužbeni zahtjev umanjiti za taj iznos. Ugovorom o kreditu ove dvije kompanije usaglasile su primjenu švajcarskog prava.

Ovaj spor traje duže od dvije godine, a u toku postupka nekoliko puta su se mijenjali punomoćnici, presude se ukidale i vraćale na ponovni postupak. Očekuje se da će nakon što Ministarstvo dostavi Zakon o obligacionim odnosima Švajcarske, na čiju primjenu je Vrhovni sud obavezao Privredni, biti stečeni uslovi da se glavna rasprava zaključi i donese presuda.

Iduće ročište zakazano je za početak maja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *