Milenijalci kao ciljna grupa

Sve češće se piše o milenijalcima, o njihovim ukusima, radnim navikama i zavisnosti od moderne tehnologije. Na njih se u analizama često gleda kao na neke nove klince koji će transformisati budućnost, međutim milenijalci nisu ni toliko mladi ni toliko reformisti.

Naime, Google je objavio da su 40 odsto milenijalaca roditelji, što je podatak prikupljen u istraživanju sa kompanijama Flamingo i Ipsos Connect. No, oni se po nekim karakteristikama zaista izdvajaju od starijih generacija.

U odgajanju dejce mnogo su više zastupljeni očevi, nezanemarljiv broj njih ostaje kod kuće da pazi na djecu, a oni takođe u većoj mjeri od majki na internetu traže savjete o roditeljstvu. Njima nije toliko bitno napredovanje u karijeri koliko srećna porodica i ispunjen privatni život. Oni imaju prijateljski odnos sa svojom djecom a mnogi uključuju svoje nasljednike i u donošenje značajnih porodičnih odluka.

Ova saznanja biće od pomoći marketinškim stručnjacima koji se stalno utrkuju u smišljanju novog pristupa generaciji koja ne pati mnogo za materijalnim stvarima, već za novim iskustvima.

Check Also

Koliko je zapravo bogat najbogatiji čovjek na svijetu (video)

Džef Bezos, osnivač i generalni direktor kompanije “Amazon”, najbogatiji čovjek na svijetu i prva osoba …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *