Za 250 radnih mjesta u beogradskoj Ikei prijavilo se 18.000 kandidata

Dodajte komentar

Ikea je u Srbiji završila je proces zapošljavanja za svoju prvu robnu kuću, u kojoj će raditi 250 radnika, saopšteno je iz kompanije.

Za te poslove na konkurs je stiglo nešto manje od 18.000 prijava, od čega najviše iz Beograda – oko 13.000, piše u saopštenju.

“Najveće interesovanje kandidati su pokazali za radna mjesta u odjeljenju prodaje za koja smo primili skoro 7.000 prijava. Više od 2.000 kandidata prijavilo se i za odjeljenja: kontakt centar u robnoj kući, zamjena i povraćaj robe, prijem i dopuna robe”, navodi se.

Ikea navodi da je u okviru priprema za otvaranje robne kuće u Bubanj potoku, ukupno od septembra prošle godine objavljeno 300 radnih mjesta, za koje jes tiglo skoro 25.000 prijava.

“U narednim mjesecima posvetićemo se odabiru kandidata koji prije svega sa nama dijele iste vrijednosti, kako bi kompletan tim robne kuće Ikea bio spreman da ovog ljeta dočeka prve kupce u Bubanj Potoku”, istakla je Jelena Roskić, menadžerka za ljudske resurse u robnoj kući Ikea u Beogradu.

Ikea je, kako se navodi, inkluzivna kompanija, posvećena promociji i poštovanju razlika i poslodavac koji pruža iste šanse svima, bez obzira na nacionalnu i rodnu pripadnost, seksualno opredjeljenje i stepen fizičke spremnosti.

“U skladu sa našim globalnim ciljevima u vezi sa promocijom jednakosti, 50 procenata zaposlenih u robnoj kući u Beogradu biće žene, koje će zauzimati i polovinu svih menadžerskih pozicija”.

Robna kuća Ikea u Beogradu se otvara na ljeto 2017. godine, u Bubanj Potoku. Tim od 300 ljudi će se brinuti za oko 3 miliona posjetilaca koje očekuju u prvoj godini poslovanja i za oko 9.500 proizvoda koje će ponuditi kupcima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *