Berane: Opljačkana poslovnica Prve banke

Dodajte komentar

Policija je uhapsila je M.M. (19) i F.M. (18) iz Beograda koji su jutros oko 09,20 h  opljačkali filijalu „Prve banke“ u Beranama, saopšteno je iz Uprave policije.

Oba osumnjičena uhapšena su u Rožajama i to za manje od sat vremena nakon razbojništva u kojem su, kako se sumnja, ukrali oko 150.000 eura. Kod njih je, pregledom taksi vozila, pronađen i oduzet novac za koji se sumnja da je otuđen u ovom krivičnom djelu.

Dežurnoj službi CB Berane je oko 09,20 časova prijavljeno da su dvije maskirane osobe uz prijetnju vatrenim oružjem od zaposlenih u Filijali „Prve banke“ u Beranama, ukrala  novac iz sefa.

Novac su, kako se sumnja ukrali tako što je jedan od napadača uz prijetnju pištoljem primorao dva zaposlena u banci da legnu na pod dok je, kako su kazali iz policij, drugi razbojnik pištoljem, primorao trećeg zaposlenog  da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašio.

Nakon otimanja novca, razbojnici su se nepoznatim taksi vozilom, udaljili sa lica mjesta.

Prilikom pljačke, kako navode iz UP, niko nije povrijeđen.

“Po izjavi zaposlenih, u sefu se nalazilo oko 150.000 eura koji su otuđeni u razbojništvu. Precizan iznos otuđenog novca će se naknadno utvrditi. Službenici CB Berane su, odmah prijavi, preduzeli mjere i radnje na pronalasku osoba koje su izvršile razbojništvo. Blokirane su saobraćajnice u gradu, a takođe o događaju su obaviještene i kolege iz drugih centara i odjeljenja bezbjednosti. O događaju je obaviješten nadležni tužilac”, navodi se u saopštenju.

M.M. i F.M. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili KD razbojništvo.

Otuđeni novac će biti vraćen vlasniku s tim što će se utvrditi koliko je tačno novca otuđeno i da li je pronađena suma cjelokupna koja je otuđena u ovom krivičnom djelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *