Bjelasica Rada: NIšta od Abu Dabi kredita

Dodajte komentar

Radnici fabrike mineralne vode Bjelasica Rada najavili su da će radikalizovati proteste nakon što su od većinskog vlasnika Eurofonda dobili obavještenje da neće biti ništa o kredita iz Abu Dabi fonda. Pomoću tog kredita trebalo je da pokrenu proizvodnju. V.d. predsjednik sindikalne organizacije Ljiljana Raković kazala je da vlasnik radnicima duguje plate za godinu i doprinose za osam godina.

“Sada nam je jasno da je priča o kreditu bila farsa većinskog vlasnika za televiziju i novine, i da od kredita i pokretanja proizvodnje, što je bio naš glavni zahtjev sada nema ništa. Fabrika ne radi dvije godine, sve je uništeno i postala je pravo smetlište”, kazala je Raković, i dodala da Tužilaštvo treba da ispita na koji način je potrošeno 820.000 eura od dokapitalizacije.

Navodi da radnicima jedino preostaje Biro rada. Radnici smatraju da je država jedan od glavnih krivaca za njihovo stanje jer je omogućila lošu privatizaciju.

“Jedinu nadu trenutno polažemo u premijera Duška Markovića i ministra poljoprivrede Milutina Simovića, kazala je Raković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *