Ustavni sud: Naknade za majke nijesu prioritet

Dodajte komentar

Zakonska rješenja koja se odnose na majke troje i više djece kao i odredbe koje se tiču smanjenja naknada nijesu prioritet Ustavnog suda i ne postoji zakonski rok za odlučivanje o njima, kazao je predsjednik Ustavnog suda Dragomir Drašković gostujući u emisiji TVCG „Iz pravog ugla“.

Drašković poručuje i da svaki ultimatum koji se postavlja pred sudom nije primjeren demokratskom društvu i ne doprinosi integritetu institucija.

„O tom predmetu ne mogu govoriti detaljnije jer u toku postupak pred sudom, koji je tek prispio za razliku od prvog predmeta kad je Ustavni sud već donio akt i izjasnio se djelimično. Predmet o naknadama nema prioritet, prioritet je ono za šta je zakonom određen rok za postupanje suda“, kazao je Drašković.

Predstavnica majki Željka Savković poručila je sa jučerašnjeg skupa da će protest biti radikalizovan ukoliko se Ustavni sud do kraja nedjelje ne izjasni o ustavnosti smanjenja naknada.

“Ovo nije ucjena, ovo nije ultimatum, ali preduzećemo radikalne mjere. Kakve će biti radikalne mjere, nećemo reći dok se ne oglasi Ustavni sud”, kazala je ona.

Majke već osmi dan protestuju zbog smanjena naknada sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *