Ulcinjska rivijera prva na listi za prodaju

Dodajte komentar

Prvi tender koji će biti raspisan u ovoj godini trebalo bi da bude za Ulcinjsku rivijeru, za koju postoji interesovanje investitora, saznaje Pobjeda.

Montepranzo i Institut

Nakon Ulcinjske rivijere mogao bi se očekivati tender za valorizaciju lokaliteta poput Montepranzo Boka produkt za koje takođe postoji interesovanje. U drugoj polovini godine, kako je Pobjeda već pisala, treba očekivati tender za Institut “Simo Milošević, za koji su do sada propala četiri tendera. HTP Ulcinjska rivijera u čijem sastavu su i Ada Bojana, “Olimpik i “Belvi nalazi se u planu privatizacije za ovu godinu. Planom je ostavljeno više mogućnosti privatizacije prodaja akcija, dijela imovine ili dokapitalizacija, a može i kombinacija nekog od ovih modela.

Podsjetimo da je iz Tenderske komisije potvrđeno nedavno da je njemački turoperater TUI zainteresovan za objekte Ulcinjske rivijere. Mediji su nedavno objavili da je TUI zakup nudističkog naselja na Adi i hotela “Belvi” na Velikoj plaži i da su za to pripremili 200 miliona eura. Za sada je sve samo u fazi interesovanja i očekivanja da TUI interesovanja treba pretočiti makar u pismo o namjerama koje će biti upućeno predsjedniku Vlade. Nakon toga bi se mogli očekivati razgovori u Vladi kako bi se vidjelo koja su očekivanja i interesovanja TUI-ja koji je jedan od najznačajnijih operatera. Iz Tenderske su podsjetili da je i ranije bilo interesovanja za Ulcinjsku rivijeru od drugih kompanija, ali da nijesu bila tog nivoa da bismo raspisali namjenski tender. Oni su podsjetili i da Ulcinjska rivijera ima problem oko vraćanja zemljišta.

U planovima od 2014.

Podsjetimo da se Ulcinjska rivijera pominje u privatizacionim planovima još 2014. Godinu kasnije, ili 2015. očekivao se tender, ali se prošle godine od njega definitivno odustalo. Dio imovine ove kompanije površine 5.000 kvadrata prodat je na aukciji u julu 2014. ulcinjskom Solarisu za 510 hiljada eura. U pitanju je zemljište uz vanprivrednu zgradu, površine 3.333 kvadratnih metara, poslovna zgrada u vanprivredi (magacinski prostor) površine 1.653 kvadratnih metara i pomoćna zgrada u vanprivredi, površine 14 kvadrata. Ova kompanija je 2004. otišla u stečaj kroz koji je prodat dio imovine poput hotela “Galeb, “Otrant…

Plan privatizacije usvojila je Vlada nedavno, a u njemu su i Luka Bar i Montekargo za koje su u toku pregovori sa poljskim OT Logistikom. U završnu rundu pregovora trebalo bi da se krene sredinom marta. Na spisku su i Budvanska rivijera, Institut za crnu metalurgiju, Marina Bar, Castelo Montenegro Pljevlja, VTK “Mediteran” Zabljak, Donja Arza Herceg Novi, Ecolodge, Vranjina Podgorica, Kolašin 1600, Bjelasica i Komovi opština Kolašin, te lokaliteti Buljarica i Kraljičina plaža u opštinama Bar i Budva.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *