Ruska kompanija zainteresovana za arodrom “Nikola Tesla”

Dodajte komentar

Ruska kompanija “Aerodromi regiona”, potvrdila je da će učestvovati u nadmetanju za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, objavio je ruski portal konstrakšn ru.

Kako je navedeno na tom portalu, generalni direktor kompanije “Aerodromi regiona” Jevgenij Čudnovski je agencijI Interfaks kazao da su oni i prije tri godine bili zainteresovani da učestvuju na tenderu za izbor strateškog investitora za beogradski aerodrom.

Kompanija “Aerodromi regiona” je dio “Renova grupe” koja je u vlasništvu ruskog biznismena Viktora Vekselberga.

Vlada Srbije i akcionarsko društvo Aerodrom “Nikola Tesla” objavili su 10. februara Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, a rok za dostavljanje prijava prvobitno bio je 25. februar, ali je naknadno produžen do 10. marta.

Koncesija se daje za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje djelatnosti operatera.

Prema uslovima koncesije u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda, a to znači da iz trke ispadaju kompanije “ADP” koja je jedan od koncesionara zagrebačkog aerodroma “Pleso”, kao i turski konglomerat “TAV” koji upravlja aerodromima u Makedoniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *