I Plantaže traže reprogram duga

Dodajte komentar

Za reprogram poreskih potraživanja do sada se prijavio 321 poreski obveznik, a ukupna vrijednost potraživanja na koje se zahtjevi odnose iznosi 32,1 milion eura, pri čemu se 2,2 miliona odnose na kamate.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša, kamate će poreskim obveznicima biti otpisane ako obveznici uredno izmire osnovni dug po reprogramiranim ratama.
Od 321 do sada evidentiranog zahtjeva za reprogram poreskog duga, 21 zahtjev je podnijet od strane poreskih obveznika koji spadaju u najveće poreske dužnike.

Među najvećim poreskim dužnicima koji su već aplicirali za izmirenje duga kroz reprogram treba pomenuti AD Rudnik uglja Pljevlja, AD 13. jul Plantaže, AD Bjelasica Rada Bijelo Polje, DOO Galenika Crna Gora Podgorica, DOO Trans Petrol, DOO Merkur Trejd Internešenel Budva i drugi, a Poreska uprava očekuje da će do okončanja javnog poziva znatan broj i ostalih dužnika s crne liste podnijeti zahtjeve za reprogram. Najveći broj zahtjeva podnijeli su poreski obveznici koji pripadaju PJ Podgorica i to 79, zatim PJ Bijelo Polje 39 zahtjeva, isti broj stigao je na adresu PJ Budva, a PJ Pljevlja 31 zahtjev“, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Javni poziv se završava 31. marta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *