I Plantaže traže reprogram duga

Za reprogram poreskih potraživanja do sada se prijavio 321 poreski obveznik, a ukupna vrijednost potraživanja na koje se zahtjevi odnose iznosi 32,1 milion eura, pri čemu se 2,2 miliona odnose na kamate.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša, kamate će poreskim obveznicima biti otpisane ako obveznici uredno izmire osnovni dug po reprogramiranim ratama.
Od 321 do sada evidentiranog zahtjeva za reprogram poreskog duga, 21 zahtjev je podnijet od strane poreskih obveznika koji spadaju u najveće poreske dužnike.

Među najvećim poreskim dužnicima koji su već aplicirali za izmirenje duga kroz reprogram treba pomenuti AD Rudnik uglja Pljevlja, AD 13. jul Plantaže, AD Bjelasica Rada Bijelo Polje, DOO Galenika Crna Gora Podgorica, DOO Trans Petrol, DOO Merkur Trejd Internešenel Budva i drugi, a Poreska uprava očekuje da će do okončanja javnog poziva znatan broj i ostalih dužnika s crne liste podnijeti zahtjeve za reprogram. Najveći broj zahtjeva podnijeli su poreski obveznici koji pripadaju PJ Podgorica i to 79, zatim PJ Bijelo Polje 39 zahtjeva, isti broj stigao je na adresu PJ Budva, a PJ Pljevlja 31 zahtjev“, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Javni poziv se završava 31. marta.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *