Bonus direktorice Yahooa podijeliće radnici

Dodajte komentar

Generalna direktorka Yahooa, Marisa Majer, izgubila je godišnji bonus pošto je istraga pokazala loše upravljanje firmom u svijetlu “epskog hakerskog skandala”.

“Ja sam direktor kompanije i budući da se ovaj incident dogodio za vrijeme mog mandata, pristala sam da se odreknem godišnjeg bonusa i prava na kompenzaciju u vidu sticanja besplatnih akcija u ovoj godini”, navela je Majerova u izjavi dostavljenoj regulatornim organima, prenosi agencija AFP.

Ona je dodala da je zatražila da se njen bonus “podijeli vrijednim radnicima u kompaniji”.

Nalaz istrage je rezultiralo i ostavkom glavnog savjetnika Yahooa, Ronalda Bela, bez otpremnine, prema dokumentu dostavljenom Komisiji za hartije od vrijednosti.

Jedna nezavisna komisija je utvrdila da je Yahooov tim za bezjbednost znao za hakovanje korisničkih naloga 2014. godine kada se taj sajber napad dogvodio, navodi se u izvještaju.

U dopisu takođe piše da “iako su sprovedene dodatne sigurnosne mjere kao odgovor na te incidente, izgleda da neki viši rukovodioci nisu ispravno shvatili ili istražili te slučajeve”.

Kompanija Verajzon je privremeno zaustavila okončanje kupovine Yahooovog internet poslovanja i podjelu troškova nastalih zbog dva hakerska napada Yahooovu mrežu, koja su zaprijetila da “pokopaju” dogovoreno preuzimanje.

Yahoo je spustio cijenu za svoje osnovno internet poslovanje za 350 miliona dolara.

Prema revidiranim uslovima odloženog kupoprodajnog sporazuma, Verajzonova kupovina Yahooove imovine će ukupno koštati 4,48 milijardi dolara.

Dogovor sa Verajzonom se očekuje do jula, čime će Yahoo okončati 20-godišnje poslovanje kao samostalna kompanija, navodi francuska agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *