Solidni rezultati Hrvatskog Telekoma, dividenda 6 kuna po akciji

Dodajte komentar

Predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma (HT), Davor Tomašković, izjavio je da ova kompanija i dalje prati prilike za regionalno širenje, nakon što je početkom godine kupljen većinski udio u Crnogorskom Telekomu te je ocijenio da je poslovanje kompanije stabilno, a svi finansijski pokazatelji u rastu.

Prošle godine HT je ostvario prihode od 6,97 milijardi kuna, što je za 0,7% više nego 2015. godine, dok je neto dobit porasla 1% na 934 miliona kuna.

Uprava je predložila isplatu dividende od 6 kuna po akciji, isto kao i godinu ranije (dividendni prinos od 3,2%). Akcionarima će pripasti ukupan iznos od 491,3 miliona kuna, dok će preostalih 417,5 miliona biti zadržano kao neraspoređena dobit. HT je najavio i namjeru pokretanja programa sticanja sopstvenih akcija na Zagrebačkoj berzi u skladu s odlukom glavne skupštine od 21. aprila 2016. godine kojom je upravi dato ovlašćenje za sticanje sopstvenih akcija. Kao što je ranije objavljeno, HT će na početku godine objaviti minimalnu ciljanu dividendu za svaku godinu, koja će biti u okviru raspona navedenog u politici dividendi. Za finansijsku 2017. uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po akciji. Nakon objave rezultata, akcije ove kompanije na Zagrebačkoj berzi skočile su 3,1% na 190,5 kuna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *