Portonovi

Azmont odustao od gradnje marine u rizortu Portonovi

Ministarstvo održivog razvoja i turizma obustavilo je postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji Azmont investment za izgradnju marine-luke nautičkog turizma u Kumboru.

Iz tog Vladinog resora saopšteno je da je to rješenje donijeto na osnovu odustajanja Azmonta od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju marine.

Azmont investment se obratio Ministarstvu 27. januara ove godine sa zahtjevom za izdavanje građevinske dozvole, da bi 20. februara ta kompanija podnijela zahtjev o odustanku od zahtjeva za izdavanje dozvole.

“Zakonom o opštem upravnom postupku, propisano je, pored ostalog, da kada je postupak pokrenut povodom zahtjeva stranke, a stranka odustane od svog zahtjeva, organ koji vodi postupak donijeće zaključak kojim će se postupak obustaviti”, navodi se u obrazloženju zaključka Ministarstva.

Marina je sastavni dio rizorta Portonovi, u koji se najavljje da će biti uloženo 650 miliona eura.

Rizort će imati 290 smještajnih jedinica, od gradskih kuća do stilizovanih vila i penthous stanova koji gledaju na marinu. Planirana je i izgradnja prvog One&Only-a u Evropi, koji treba da ima 120 soba, apartmana i vila.

Pobjeda juče nije dobila odgovor iz Azmonta na postavljeno pitanje zašto su odustali od zahtjeva za izdavanje dozvole za marinu.

Check Also

WizzAir od jula leti na relaciji Podgorica-Beč

Niskobudžetni avio prevoznik WizzAir, od 3. jula otvara novu liniju od Podgorice do Beča, dva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *