Predstavnici Vlade danas sa majkama: O daljim planovima nakon sastanka

Dodajte komentar

Pregovori korisnica naknada za majke sa troje i više djece sa predstavnicima Vlade zakazani za danas u 14 časova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, saopšteno je iz Koordinacionog odbora majki.

Na poziv koji je iz Vlade stigao jutros u 10 časova, iz cijele Crne Gore u Podgoricu stižu članice Koordinacionog odbora, korisnice naknada za majke sa troje i više djece. Kako smo obaviještene, pregovorima će prisustvovati potpredsjednik Vlade Crne Gore kao i ministar finansija i ministar rada i socijalnog staranja”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Željka Savković članica Koordinacionog odbora korisnica naknada za majke sa troje i više djece.

Po završetku pregovora, članice Koordinacionog odbora “obratiće se medijima sa svojom konačnom odlukom i daljim planovima”.

Više stotina žena započelo je u četvrtak, protes nakon čega su provele i noć ispred zgrade Vlade, tražeći ukidanje odredbi Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su im mjesečna primanja smanjena sa 336 na 264 eura i sa 192 na 144 eura.

Drugog dana protesta, žene su dobile obećanje da će ih danas ili sjutra na razgovor primiti ministi rada i socijalnog staranja i finansija, Kemal Purišić i Darko Radunović, kao i da će naknadno biti obaviještene o detaljima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *