Novi rekordi američkih berzi, nafta na tronedjeljnom maksimumu

Dodajte komentar

Američke berze zabilježile su nove rekorde na trgovanju u utorak – berzanski pokazatelj najvećih američkih kompanija, Dow Jones, dostigao je 20.743 poena na zatvaranju, uz uvećanje vrijednosti od 0,6%, najviše zahvaljujući rastu Wal-Mart-a, koji je objavio rezultate bolje od očekivanja.

S&P 500 registrovao je identičan skok na 2.365.4 poena, dok je Nasdaq završio sesiju u plusu 0,5% na 5.865,9 poena. Evropske berze okončale su trgovački dan mešovitim kretanjem indeksa. Britanski FTSE spustio se 0,3% na 7.274,8 poena, uglavnom zbog pada akcija bankarske HSBC grupacije koja je u sastavu ove indeksne korpe, dok su DAX i CAC registrovali rast vrijednosti. DAX je završio trgovački dan na 11.967,5 poena, uvećavši vrijednost 1,2%. CAC se oporavio za 0,5% na 4.888,8 poena, a energetski sektor je najviše doprinio rastu.

Oba naftna repera uspjela su da nadoknade gubitke nastale tokom dana. Američki WTI na zatvaranju američkih berzi dostigao je 54 USD po barelu, dok je evropski reper Brent iznosio 56,6 USD po barelu, uz uvećanje vrijednosti od 0,8%. Snažnu negativnu korekciju od 9% zabeležio je prirodni gas, čija je cijena na kraju trgovanja iznosila 2,58 USD po metru kubnom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *