Amazon: 10 najprodavanijih knjiga o poslovnom menadžmentu i rukovodstvu

Dodajte komentar

Nije svako rođeni lider, ali bi svako to mogao da nauči. Prije svega, trebalo bi da znate sljedeće – Kako se budete peli korporativnim ljestvicama, moraćete da preuzimate nove odgovornosti, predvodite velike projekte, i da budete vođa tima.

Kako se snaći u izazovnoj sredini nije nešto što bi vam vaša kompanija tek tako platila, ali sreća pa postoje knjige pune detalja uspješnog rukovodstva i savjeta za upravljanje.

Ovo je lista najprodavanijih knjiga o liderstvu na Amazonu za 2017. godinu.

1.„The ONE Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results“, Gary Keller, Jay Papasan.

Multitasking možda djeluje kao efikasan način da prođete kroz nekoliko zadataka vaše „to-do“ liste, ali autori Geri Keler i Džej Papasan tvrde da će fokusiranje na jedan zadatak (a ne na više), poboljšati produktivnost i učiniće čudo u svakom aspektu vašeg života. Ova knjiga pojavila se oko 350 puta na listama bestselera, tako je treba pročitati.

2. „Manage Your Day-to-Day: Build Your Routine, Find Your Focus, and Sharpen Your Creative Mind“, Jocelyn K. Glei.

Pored upravljanjem cijelim timom, većina lidera ima i svoje zadatke koje bi trebalo da uradi. Čak 20 lidera daje svoje taktike kako možete da dobijete najviše od svog radnog dana.

3. „Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers“, Timothy Ferriss.

Nakon razgovora sa više od 200 poznatih ličnosti, sportista i poslovnih ljudi, na njegovom istoimenom podcastu, autor Timoti Feris sastavio je najbolje savjete i rečenice iz intervjua i stavio ih u ovu knjigu.

4. „Trump: The Art of the Deal“, Donald J. Trump, Tony Schwartz.

Mnogo ranije nego što je postao 45. predsednik SAD-a, Donald Tramp je bio poznat po svojim pregovaračkim sposobnostima i po tome što je dobar lider. Iako je napisao nekoliko poslovnih knjiga, „The Art of the Deal“ je konstantni bestseler – čak i 30 godina nakon što je objavljen.

5. „StrengthsFinder 2.0“, Tom Rath.

Kao nastavak uspješne knjige „StrengthsFinder“, autor Tom Rat daje poboljšanu procjenu da otkrijete svoje prednosti i temeljni akcioni plan da ih primijenite u svom životu. Ako želite da inspirišete i druge članove svog tima, pozajmite im ovu knjigu kada je pročitate.

6. „Start with No: The Negotiating Tools that the Pros Don’t Want You to Know“, Jim Camp.

Bez obzira da li želi da poveća svoju platu, ili da dodijeli članu tima na čijem je čelu kratak rok, svaki lider bi trebalo da bude efikasan pregovarač. U ovoj knjizi možete da naučite da „win-win“ scenario nije najbolji način da postignete dogovor i zašto bi trebalo da otvorite pregovore riječju „ne“.

7. „The Undoing Project: A Friendship That Changed Our Minds“, Michael Lewis.

Važno je da lideri znaju kako da reše problem i naprave brza rješenja. U ovoj knjizi, Majkl Luis priča priču o dva izraelska psihologa, Danijelu Kanemanu i Amosu Tverskom, koji su kreirali interesantne studije o procesu donošenja odluka i pokazali koliko je bitno raditi u timu.

8. „Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win“, Jocko Willink, Leif Babin.

Knjiga govori o iskustvima oficira u vojsci, koji su spakovani sa savjetima dobrog rukovodstva, koji svaki zaposleni može da primijeni.

9. „Thinking, Fast and Slow“, Daniel Kahneman.

„Thinking, Fast and Slow“ ispituje dva sistema koji kontrolišu način na koji razmišljamo, i daje mudar savjet za donošenje najboljih odluka na poslu a i šire. Ova knjiga dobila je odlične ocjene od strane renomiranih stranih magazina.

10. „The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change“, Stephen R. Covey.

Uspjeh je isto toliko stav kao što je i stil života, što pokazuju anegdote autora Stivena Koveja, i to širokog raspona – od porodičnih priča do poslovnih konflikata. Ova knjiga će pokušati da promijeni vaš stav i perspektivu prema pronalaženju uspjeha.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *