Ready2GO: Pilot-projekat podrške malim i srednjim preduzećima

Dodajte komentar

Evropska komisija i Evropska agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) pokrenuli su pilot-projekat Ready2GO podrške evropskim malim i srednjim preduzećima, saopšteno je iz Privredne komore.

Zamisao projekta je internacionalizacija malih i srednjih preduzeća, kako bi postala aktivna na pet tržišta trećih zemalja u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Indiji, Čileu i Kamerunu.

Projekat se, kako je navedeno u saopštenju PKCG, odnosi na mala i srednja preduzeća koja se nalaze u članicama EU ili zemljama koje učestvuju u programu COSME (Crna Gora, Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Island, Moldavija, Srbija, Turska).

Projekat Evropske komisije je razvio međunarodni konzorcijum: Promos, specijalna agencija Privredne komore Milana, u saradnji sa Evropskom mrežom preduzeća. Riječ je o inovativnom novom projektu u kojem će odabranim malim i srednjim preduzećima biti obezbijeđeni neophodni alati za garantovani uspjeh u inostranstvu. Italijanska agencija za edukaciju IFOA je partner koji podržava implementaciju projekta“, navedeno je u saopštenju.

Kompanije koje su zainteresovane za projekat mogu da se prijave do 17. marta na www. b2match/eu/ready2go.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *