Port of Adria: Do sada ispunili 76% obaveza

Dodajte komentar

Global Ports Holding, većinski vlasnik Port of Adria, ispuniće investicioni program nakon rekonstrukcije južne obale Gata 1, koja će početi uskoro, saopštili su iz kompanije.

Izvršni direktor Port of Adria, Sedat Kara kazao je da je jedna od posljednjih stavki iz obaveznog investicionog programa kontejnerski kran koje je taj lučki operater dobio.

Ukupna vrijednost krana je 6,4 miliona eura.

Kara u saopštenju navodi da je do sada u Port of Adria realizovano 11 investicija, vrijednih 10,4 miliona eura. Dodaje da se u finansiranje dijela investicionog programa uključila i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao jedan od akcionara Global Portsa.

U saopštenju se navodi i da je predsjednik Vladine Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović istakao da je investitor ispunio obaveze iz socijalnog programa isplativši otpremnine vrijedne 6,5 miliona eura radnicima koji su iskoristili pravo dobrovoljnog raskida radnog odnosa, napominjući da su to najveće do sada isplaćene otpremnine u Crnoj Gori.

Što se tiče investicija, sa opremom koja je upravo stigla, ispunjenost investicionih obaveza je 76 odsto. Preostala je još jedna investicija koja se tiče sanacije obalnog zida. Ona nije mogla do sada da se realizuje jer je dozvola za gradnju dobijena prije neki dan zbog lokalnih administrativnih problema i duge procedure”, rekao je Vujović.

Iz Port of Adria dodaju da su nakon privatizacije zarade povećane 35 odsto, da se redovno isplaćuju i da kompanija nema zaostalih dugova za poreze i doprinose.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *