Hrvatski startup Rimac Automobili proizvodi baterije za Aston Martin

Engleska kompanija Aston Martin danas je objavila popis dobavljača za svoj hiperautomobil Aston Martin AM-RB 001, među kojima se nalaze imena iz vrha automobilske industrije – pa tako i Rimac Automobili.

Rimac Automobili dobavljač je baterija za Aston Martin AM-RB 001, hiperautomobil koji Englezi proizvode s Red Bullom, a koji će imati basnoslovnu cijenu, predstavljati sam vrh automobilske tehnologije danas, a iako nepoznate cijene, s obzirom na sve dosad objavljeno o njemu, vjerovatno je već rasprodat.

U zvaničnoj objavi za medije navodi se da ‘će AM-RB 001 imati lagani sistem baterija koji proizvodi Rimac Automobili, kompanija koja je priznata kao svjetski prvak u tehnologiji baterija za automobile visokih performansi’.

U saopšenju se takođe kaže kako je ‘hrvatska kompanija pokazala svoje sposobnosti s inovativnim modelom Concept-One, prvim i najbržim hiperautomobilom na svijetu na struju’. Riječ je o ogromnom priznanju za Rimac Automobile koji su u društvu svjetski renomiranih dobavljača za AM-RB 001 kao što je npr. Cosworth koji će raditi poseban motor V12, Ricardo koji će raditi mjenjač te Bosch.

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.