Hrvatski startup Rimac Automobili proizvodi baterije za Aston Martin

Dodajte komentar

Engleska kompanija Aston Martin danas je objavila popis dobavljača za svoj hiperautomobil Aston Martin AM-RB 001, među kojima se nalaze imena iz vrha automobilske industrije – pa tako i Rimac Automobili.

Rimac Automobili dobavljač je baterija za Aston Martin AM-RB 001, hiperautomobil koji Englezi proizvode s Red Bullom, a koji će imati basnoslovnu cijenu, predstavljati sam vrh automobilske tehnologije danas, a iako nepoznate cijene, s obzirom na sve dosad objavljeno o njemu, vjerovatno je već rasprodat.

U zvaničnoj objavi za medije navodi se da ‘će AM-RB 001 imati lagani sistem baterija koji proizvodi Rimac Automobili, kompanija koja je priznata kao svjetski prvak u tehnologiji baterija za automobile visokih performansi’.

U saopšenju se takođe kaže kako je ‘hrvatska kompanija pokazala svoje sposobnosti s inovativnim modelom Concept-One, prvim i najbržim hiperautomobilom na svijetu na struju’. Riječ je o ogromnom priznanju za Rimac Automobile koji su u društvu svjetski renomiranih dobavljača za AM-RB 001 kao što je npr. Cosworth koji će raditi poseban motor V12, Ricardo koji će raditi mjenjač te Bosch.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *