Prva banka prodaje Titeksov plac

Dodajte komentar

Prva banka oglasila je prodaju nekadašnjeg Titeksovog odmarališta u Bečičima naspram hotela Splendid, koje je prije tri godine zbog nevraćenog kredita zaplijenila od firme Slobšar&Cok, kontroverznog Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

Na prodaju je zemljišni kompleks od 11.235 kvadrata na Jadranskoj magistrali, kao i oronule montažne barake, čija je ukupna površina 671 kvadrat. U oglasu nije navedena cijena.

Zemljište i objekti nalaze se u Bečićima neposredno s lijeve strane Jadranske magistrale iz pravca Budve ka Baru, u blago strmom terenu. Zemljište je na udaljenosti od oko 180 metara vaz dušne linije od mora. Sa lokacije se pruža odličan pogled prema moru”, navodi se na sajtu Prve banke.

Lokacija je komunalno opremljena sa obezbijeđenim prilazom, a na njoj se nalazi nekoliko manjih objekata, bivšeg odmarališta, koji su sada van funkcije. Lokacija je urbanizovana, a na njoj je predviđena gradnja hotela i apartmana.

Šaranović, koji je pred beogradskim Specijalnim tužilaštvom optužen da je organizaovao kriminalnu grupu, koja je ubila Nikolu Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića u Budvi, prije deceniju kupio je Titeksovo odmaralište, zaduživši se kod Prve banke na 6,5 miliona eura.

Odmaralište, koje je godinama služilo za odmor radnika, nekadašnjeg pod goričkog tekstilnog giganta, od kada je prešlo u ruke Slobšar&Cok 2007. godine, napušteno je i koriste ga za smještaj beskućnici.

Zbog nepoštovanja kreditnih obaveza, banka je sudski dobila spor i 2014. se uknjižila na odmaralište.

Ovo je samo jedna u nizu lokacija, koja je na ime neispunjavanja kreditnih obaveza, završila u rukama Prva banke. Ona je vlasnik i zemljišnog kompleksa u Miločeru, koji je uzela od firme San investment, Stanka Su botića Caneta.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *