Zarađujemo manje novca nego generacije prije nas

Dodajte komentar

Najnovija istraživanja o zaposlenosti i zaradama su pokazala da muškarci u svojim 20-im danas zarađuju hiljade funti manje nego što su u istoj životnoj dobi zarađivale generacije prije njih, i to zahvaljujući promjenama u prirodi samog posla.

Naime, istraživanja su pokazala da danas mladi, do svoje 30 godine zarade oko 12.000 dolara manje nego generacije rođene između 1966. i 1980. godine. Pretpostavka je da je razlog tome činjenica da je danas veći broj onih koji rade privremene poslove, koji su, po pravilu, slabije plaćeni.

Rezultati najnovijih anketa su takođe pokazali da se smanjuje razlika u zaradama između muškaraca i žena, ali, do takvih promjena nije došlo povećanjem zarada kod žena, već povećanjem procenta muškaraca privremeno zaposlenih u slabije plaćenim oblastima, koji je u posljednjih 10 godina porastao za 45 odsto.

Naime, sve je veći broj žena koje ostavljaju slabo plaćene poslove, kako bi se zaposlile na bolje plaćenim pozicijama, uporedo sa povećanjem broja muškaraca, koji, u nedostatku boljih opcija, prihvataju privremene, sezonske, slabo plaćene poslove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *