Milošević na čelu Universal banke

1 komentar

Bivši viceguvemer Centralne banke (CBCG) za kontrolu bankarskog sistema Velibor Milosevic novi je predsjednik borda direktora Universal banke.

Odredbom člana 59 Zakona o Centralnoj banci propisano je da član Savjeta ne može biti član organa ili se zaposliti u banci, finansijskoj instituciji i drugom pravnom licu čije poslovanje kontroliše Centralna banka 12 mjeseci po prestanku funkcije.

Iz CBCG su Vijestima kazali da je Milošević razriješen dužnosti viceguvemera za kontrolu bankarskog sistema 22. decembra 2015. godine, a funkciju člana Odbora direktora Universal Capital banke počeo je da obavlja 1. februrara 2017. Godine.

Na osnovu zahtjeva Universal capital banke, kako su rekli iz CBCG, bivši guverner CBCG Milojica DaMć donio je rješenje 27. septembra 2016. godine, kojim je dato odobrenje Miloševiću za izbor u odbor direktora Universal banke čiji je većinski vlasnik grčki biznismen Petros Statis. Milošević je podnio ostavku na mjesto viceguvemera u novembru 2015. godine.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Od decembra 2015 do septembra 2016 je krace od 12 mjeseci, ali naravno da nema veze kada se radi o politicarimam koji su ponizili CB CG, bio to Milosevic ili Dakic, odnosno u pozadini Zugic.
    Steta, da Grci koji mozda pokusavaju da sprovedu jedan inovativan poslovni model, koji ne znaci da je dobar ali jeste novina sto treba postovati, zaposljavaju bankarske neznalice ali valjda svi ovi prebjezi od Knezevica ni nemaju nigdje drugo, jer ih sigurno Prva nece zaposliti, posto se tamo krvavo radi i mora se poznavati posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *